Faalangstexamen

Faalangstexamen

In 2009 is het CBR gestart met het faalangstexamen. Dit praktijkexamen is speciaal bedoeld voor kandidaten die met een gewoon examen niet de rust kunnen vinden om te slagen.

 

De faalangstexaminator is speciaal opgeleid

De examinator die dit examen afneemt is speciaal getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Faalangstexamen

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld?

Het spreekt voor zich, het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of je al eerder examen hebt gedaan je kunt het faalangstexamen op ieder moment aanvragen.

Heb je, of vermoed je dat jij last hebt van een ongezonde angst voor het rijexamen en dan bedoelen we natuurlijk niet dat beetje gezonde spanning wat er altijd wel is als je een examen doet. Dan ben je bij onze rijschool aan het juiste adres. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van leerlingen met faalangst en enkele van onze instructeurs zijn hier zelfs speciaal voor opgeleid. Het is bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat, en niet pas bij het examen. Wij werken al vanaf je eerste rijles aan je spanning.

 

Het faalangstexamen duurt 90 minuten

Het examen begint met een intakegesprek waarin je rustig jou situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar zo veel mogelijk rekening mee houden tijdens het verdere verloop van het examen. In dit examen is dus voldoende tijd om jou op je gemak te stellen. Want als je op je gemak bent dan presteer je het beste, en dat is precies de bedoeling van de examinator ervoor zorgen dat je optimaal kunt presteren.

Time-out aanvragen

Faalangstexamen time-out Slaat de spanning in alle hevigheid toe tijdens de examen rit dan mag je een time-out aanvragen, of  zelfs meerdere als je dat wilt. Jij mag zelf aangeven wanneer het allemaal te veel wordt en dan mag je  de auto even stoppen en rust nemen totdat je weer verder kunt. De examinator kan je ook een time-out  geven als hij denkt dat je dat nodig hebt.

 

Niet makkelijker

Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een gewoon praktijkexamen. Je moet ook bij dit examen laten zien dat je op een vlotte en veilige manier door het verkeer heen kan komen. Je moet dus aan alle eisen voldoen die ook bij een gewoon examen gelden.

Omdat het examen langer duurt is het wel duurder dan het gewone rijexamen. Kijk voor de actuele tarieven op onze prijslijst.

 

Wat is faalangst eigenlijk?

De betekenis is letterlijk de angst om te falen. Bijna ieder mens heeft hier in meer of mindere mate last van, dat is op zich helemaal niet zo erg vaak is het juist een motiverende factor. Er zijn echter mensen die zo bang zijn om het niet goed te doen dat ze volledig geblokkeerd raken in plaats van extra gemotiveerd, je zou ook kunnen zeggen dat er niet uitkomt wat er inzit.

 

Wanneer heb je faalangst voor het rijexamen?

Bijna iedereen is wel zenuwachtig voor het examen, dat is normaal en het kan je juist stimuleren om goed te presteren. Sommige onder ons zijn extreem zenuwachtig maar dat hoeft geen faalangst te zijn. We spreken van faalangst als je onder de druk van het examen bezwijkt b.v door een black-out, of door fouten die je tijdens je rijlessen nooit maakte.

 

Voor het faalangstexamen heb je dezelfde documenten nodig als voor een gewoon examen;

# een geldig legitimatiebewijs

# zelfreflectie formulier

# oproep

 

 

 

 

Faalangstexamen

Meld je aan voor een GRATIS! proefles

2toDrive

Wij staan voor je klaar

De instructeurs van autorijschool Frank Tatenhove

Share This