De theorie

Je ontkomt er niet aan, als je een rijbewijs wilt halen moet je ook een theorie examen doen

Voordat je een rijexamen kan doen zul je eerst met goed gevolg een theorie examen moeten doen.

De meeste kandidaten onderschatten dit behoorlijk, even een paar cijfers er worden jaarlijks een 500.000 examens gedaan en er slaagt hiervan slechts een 40% en dan wordt er niet gekeken hoe vaak er examen gedaan wordt dus bij dit percentage zitten heel veel kandidaten die er een paar keer over gedaan hebben.

Dit betekent dat je jezelf goed moet voorbereiden voor dit examen. Het is nu eenmaal zo dat een theorieboek niet spannend is, er zijn er maar weinig die het interessant vinden. Maar een keer naar de voor- en achterkant van het boek kijken is zeker veel te kort en denk ook niet dat je het allemaal wel weet want je fietst tenslotte al bijna je hele leven dus hoe moeilijk kan het zijn. Iedereen die de theorie op deze manier voorbereidt moet uiteindelijk een paar keer examen doen om te slagen.

Dus goed voorbereiden en je slaagt in één keer.

 

Maar hoe doe ik die voorbereiding dan?

Daar zijn verschillende manieren voor, de meest gebruikte is zoeken op internet naar gratis proefexamens en dan maar oefenen en dan zoveel mogelijk in de hoop dat dezelfde vragen ook tijdens het examen voorbij komen. Je bent dus plaatjes uit je hoofd aan het leren en niet de theorie. De kans dat dezelfde vragen voorbij komen is heel klein omdat het CBR een database heeft met duizenden vragen en deze kun je nooit uit je hoofd leren.

Bovendien zit er nog een ander nadeel aan het gratis oefenen, in de meeste gevallen worden deze vragen niet ge-update de kans dat je verouderde examens aan het maken bent is erg groot.

De theorie leren uit een boek.

Dit is al een veel betere manier dan de gratis examens op internet, koop of leen een theorieboek, zorg er wel voor dat het een recent boek is. Het heeft geen zin om uit een oud boek te gaan leren om dezelfde reden dat je geen oude examens moet gaan oefenen. Een boek kopen kun je het beste doen bij de rijschool deze heeft recente en goede theorieboeken. Bij Rijschool Tatenhove kun je ook een theorieboek huren, alle info hierover vind je op de pagina klassikale theorieles. Combineer je het theorieboek met een online oefenpakket dan kun je de regels uit het boek ook in de praktijk toepassen. Leer je liever niet uit een boek maar alles op de computer neem dan een online theoriecursus met oefen examens, meer info hierover op de pagina online theoriecursus.

De beste methode met de hoogste slagingskans is klassikaal theorieles.

Share This